søndag 28. november 2010

Ryggforeningen - er du medlem? Om rygg eller ryggrad, - eller kanskje vi skal si spine?

Jeg nevnte Ryggforeningen i forrige innlegg, men som leser er det ikke sikkert du er kjent med hva dette er for slags forening. Sier man Kreftforeningen eller LHL vet de fleste hva det er snakk om, dette er store pasientorganisasjoner med mange medlemmer.

Ryggforeningen er altså en pasientorganisasjon for oss med trøbbel i ryggraden, og den strekker seg fra nakke ned til bekken. På engelsk har man ordet " spine " som enkelt og greit dekker hele dette området; man snakker om spine problems, spine medicine, spine forum etc.

På norsk bruker vi ordet rygg for hele skaberaklet fra der ryggraden begynner like oppunder skallen til enden som slutter like overfor, tja- vel stumpen eller rumpen rett og slett. :)
Man snakker om rygghelse, ryggproblemer, ryggomsorg i den offentlige debatten, betegnelsen spinal brukes mest av fagpersoner:.f. eks Nasjonalt senter for spinale lidelser som flere med nakke og rygg prolaps og nedslitte skiver har vært innom. Og vi har Norsk Spinalkirurgisk forening som er en forening for leger som opererer i nakke og/eller rygg.

Uansett hva vi velger å si; - spine, rygg, ryggrad, whatever......Ryggforeningen i Norge er en interesseforening for deg med trøbbel i nakke, rygg eller bekken. Hvis du vil vite mer om hva foreningen står for kan du gå inn på deres nettsider www.ryggforeningen.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar