mandag 16. mars 2009

Bekkensmerter er skivesmerter...?

Det har slått meg at noen kvinner som har hatt en ryggoperasjon i ettertid får bekkensmerter, enten de nå har hatt en avstivingsoperasjon eller fått satt inn skiveproteser.

Husker spesielt en kvinne som gikk gjennom mange prosedyrer for å finne konkret hva det var i bekkenet som gjorde vondt, jeg er ikke så inne på dette med bekken, men mener å huske at hun fikk satt en nerveblokade ved Ileosakral-leddet med positivt resultat. Denne kvinnen hadde en skiveproteseoperasjon bak seg som fungerte bra noen år, helt til hun igjen begynte å få smerter.

Senere fikk hun testet skiver ovenfor avstivingen ved diskografi, og fikk positivt utslag på smerter i et par av dem. Hun kom med i et prosjekt som gikk ut på å sprøyte inn fibrin i disse skivene, og smertene hennes forsvant for en periode.

Så det kan jo virke som om hennes bekkensmerter i virkeligheten kom fra de skivene og ikke hadde noe med bekkenet å gjøre.

Om bekkensmerter og smerter fra de enkelte skivenivåer overlapper hverandre vet jeg ikke, men det kunne kanskje være noe å undersøke hvis du er ryggoperert og har fått smerter i bekkenområdet etterpå....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar